|
|
Lån  


 
Annonce:


Den Himmelske Freds Port (også kaldet Tiananmen) er hovedindgangen til det kejserlige palads område, også kendt som Den Forbudte By, i Beijing i Folkerepublikken Kina. Den er placeret langs den nordlige ende af Den Himmelske Freds Plads. Det er på det sted hvor Mao Zedong den 1. Oktober 1949 erklærede Folkerepublikken Kina for en stat. Porten er desuden afbildet på Folkerepublikken Kinas nationalvåben.

Porten blev opført i 1417. I 1644 under Qing-dynastiet blev den brændt ned af oprørere ledet af Li Zicheng. Den blev genopbygget og fik sit nuværende navn i 1651.
Ligesom andre af kejserrigets officielle bygninger er der på taget rækker af små figurer. Jo vigtigere en bygning var jo flere figurer skulle der stå på en række. Den Himmelske Freds Port har det højeste antal figurer, nemlig 10.kina rejserInformation på sider:

Terrakottah&lig;ren - Den Forbudte By - Den Kinesiske Mur - Den Himmelske Freds Port - Sev&lig;rdigheder i Kina - Hotel - Flyrejser til Kina - Flyrejser - Du er her: Kinarejser - Kinarejser - kina rejser