|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Annonce:


Terrakottahæren
Terrakottahæren er en samling af terrakotta figurer af krigere og heste i naturlig størrelse fra 210 f.Kr. Det er en del af Kinas første kejsers, Qin Shi Huang, gravanlæg. De er placeret cirka en 1 km øst for Qin Shi Huang's mausoleum, der ligger 36 km nordøst for Xian i Shaanxi-provinsen. Terrakottahæren blev opdaget i marts 1974 af en lokal bonde, der var ved at grave en brønd.


Man begyndte at bygge anlæggene omkring 221 f.Kr. da Qin Shi Huang som 13 årig blev konge. Alle anlæggene var i rum der var cirka 7 meter under jorden med loft og flere meter jord over så de ikke kunne ses fra jordoverfladen.

Selve Qin Shi Huang's mausoleum er en jordpyramide der er 76 meter høj og cirka 300 meter bred, hvori kejseren ligger begravet. På toppen af pyramiden er der en platform og der er en trappe der fører derop. Det menes at jordpyramiden oprindeligt var lidt over 100 meter høj men at den med tiden er sunket sammen.

Sandsynligvis blev den første kejser begravet samme med store skatte og med perler i loftet, der skulle repræsentere stjerner og planeter. Der skulle også have været model af Kinas floder lavet i kviksølv. Man har målt unormalt højt indholdt af kviksølv i pyramiden. Pyramiden er ikke udgravet da man frygter at indholdet vil kunne gå i stykke når man graver det ud, så man venter til man har den nødvendige teknik til at kunne foretage en sikker udgravning. I rektangler rund om pyramidenen var der to murer. Den indre mur var 1200 meter på den lange side og 550 meter på den korte og den ydre mur var 2000 meter på den lange side og 900 meter på den korte. Lidt uden for ydremuren og cirka 1 km øst for pyramidenen er de tre gruber med terrakottahæren.kina rejser

Kategorier på sider:

Terrakottahæren Den Forbudte By Kort over Kina Flyrejser Indbyggere i Kina Seværdigheder i Kina Geografi Bedste rejsetid til Kina Hovedstad i Kina Vejret i Kina Flyrejser til Kina Den Kinesiske Mur Den Himmelske Freds Port Hotel Kina
 
 
 Du er her: Kinarejser - Rejser Kinarejser - - Hvad er Kinarejser en et  kina rejser 

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.