|
|
Lån  


 
Annonce:


Geografi
Kina er det tredje største land i verden kun overgået af Rusland og Canada. Det dækker ca. syv procent af verdens samlede landarealer. Landet dækker flere klimazoner fra det kolde Sibirien i nord til det lune klima mod syd. Kina har de højeste bjerge, de dybeste dale og nogle af de længste floder i verden.

Kina grænser op til 14 lande og 4 have/stræder (nævnt mod uret startende i vest): Tadsjikistan, Kirgisistan, Kasakhstan, Rusland, Mongoliet, Nordkorea, Gule Hav, Østkinesiske Hav, Formosastrædet, Sydkinesiske Hav, Vietnam, Laos, Burma, Bhutan, Nepal, Indien, Pakistan og Afghanistan.

Kina har et meget varieret landskab. I øst, langs kysten mod det Gule Hav og det Østkinesiske Hav ligger nogle tætbefolkede sletter og i syd mod det Sydkinesiske Hav er landskabet i højere grad fyldt med bjerge. I det centraløstlige Kina finder man floddeltaerne fra Kinas to største floder, Huang He og Yangtze, men også Xiang-floden, Mekong, Brahmaputra og Amur kan nævnes som store kinesiske floder.

I det vestlige Kina præges landskabet af store bjergkæder . Bla. Himalaya med Kinas højeste punkt, Mount Everest. Her ligger også store, højtliggende plateauer med tørt landskab i form af ørkener såsom Taklamakan og Gobi-ørkenen.kina rejser

Kategorier på sider:

Den Himmelske Freds Port Den Forbudte By Kort over Kina Bedste rejsetid til Kina Hotel Kina Sevrdigheder i Kina Flyrejser til Kina Vejret i Kina Geografi Den Kinesiske Mur Terrakottahśren Flyrejser Hovedstad i Kina Indbyggere i Kina


 Du er her: Kinarejser - Netannoncer Kinarejser - kina rejser